Τρίτη

Διακόσμηση, Δάπεδο και σκάλα

Για να διαλέξετε επενδύσεις για τα δάπεδα και τις σκάλες θα πρέπει να συνυπολογίσετε αισθητικούς και πρακτικούς παράγοντες.

Σε ένα χώρο όπως το χωλ,για παράδειγμα,ο οποίος ''πατιέται'' πολύ, ενδείκνυται ένα ανθεκτικό υλικό που δεν λερώνεται εύκολα,ενώ για τη σκάλα είναι προτιμότερο να επιλέξετε υλικά που δεν γλυστράνε για να αποφύγετε δυσάρεστα ατυχήματα.

Απο την άλλη το χρώμα του δαπέδου,όσο και αν δεν το συνειδητοποιεί κανείς αμέσως,επηρεάζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη συνολική χρωματική εντύπωση που δίνει ένας χώρος,γι αυτό είναι καλό να προτιμήσετε εύκολες και ουδέτερες αποχρώσεις που δεν θα σας περιορίσουν στο μέλλον αν θελήσετε να κάνετε αλλαγές στους τοίχους.

Για τη σκάλα,ο γενικός κανόνας λέει,αν δεν είναι ίδια,τουλάχιστον θα πρέπει να δένει με το δάπεδο των χώρων που ενώνει.Αυτό δεν αποκλείει την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά στο δάπεδο και άλλα στη σκάλα αρκεί η υφή και το χρώμα τους να συνδυάζονται αρμονικά.

Σε περίπτωση που επιλέξετε ξύλο,διαλέξτε ξυλεία καλής ποιότητας,ειδικά επεξεργασμένη με το κατάλληλο βερνίκι για αυξημένη προστασία απο την υπεριώδη ακτινοβολία,τη φωτιά,την υγρασία,τους μύκητες και τα έντομα.

Χρώματα και επιλογή

Όταν πρόκειται για την διακόσμηση, η επιλογή χρώματος βαφής μπορεί πραγματικά να είναι μια πρόκληση.Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε χρώματα και υφές βαφών, ώστε για να βρείτε το σωστό χρώμα, μπορεί να καταλήξετε να μην ξέρετε από πού να αρχίσετε!   Οι συμβουλές εδώ θα σας βοηθήσουν.

Να είστε υπομονετικοί
  Είναι υπέροχο να ψάχνετε χρώματα στις χρωματικές βεντάλιες κατά το σχεδιασμό ενός δωματίου, αλλά μην επιλέξετε τελικό χρώμα προτού καταλήξετε στο γενικό πλάνο του δωματίου.Πάρτε ιδέες, αλλά την τελική απόφαση να την πάρετε αφού οριστικοποίησετε τα έπιπλα,τις ταπετσαρίες και τα υφάσματα.

Δείγματα
  Όταν πάτε για αγορές, θα πρέπει να ζητάτε δείγματα σε ύφασματα,πλακάκια, ταπετσαρία.  
Να τα έχετε μαζί σας  όπου κι αν πάτε.Θα σας βοηθήσουν να έχετε την γενική εικόνα του σπιτιού στο μυαλό σας και να αποφασίζετε χωρίς λάθη για τις αγορές σας.Ακόμη θα βοηθήσουν τον πωλητή να σας εξυπηρετήσει καλύτερα εφόσον θα του δείξετε το γενικό πλάνο του χώρου.

Μελέτη του χρώματος
Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν άπειροι χρωματικοί τόνοι διαφορετικών αποχρώσεων σε μια πλήρη βεντάλια δειγμάτων .  Ακόμα κι αν αρχικά έχετε απορρίψει κάποιους τόνους,καλό θα είναι να ξαναδείτε όλα τα  χρώματα προσεκτικά. Αποφασίστε στο τέλος για την γκάμα των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε.

Μην επιλέγετε χρώμα απο χαρτί[εκτύπωση].
Άν δεν δοκιμάσετε το χρώμα στον τοίχο μην το αγοράσετε.Ζητήστε δείγμα για να το δοκιμάσετε στον τοίχο του δωματίου που θα βάψετε.Μην επιλέγετε χρώμα απο εκτύπωση γιατί η διαφορά θα είναι μεγάλη και ίσως το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό ακριβώς που περιμένατε.

Υφή χρώματος
Θυμηθείτε ότι τα ματ χρώματα κρύβουν τις ατέλειες στον τοίχο,ενώ τα σατινέ και γυαλιστερά προσθέτουν φωτεινότητα και ενδείκνυνται για λείες επιφάνειες-σπατουλαριστούς τοίχους.

Δευτέρα

Ζωγραφική – Τοιχογραφίες

Η πολυετής εμπειρία μας στις τοιχογραφίες εσωτερικών και εξωτερικών χωρών μας επιτρέπει την ολοκλήρωση μεγάλων έργων με συντομότατο χρόνο εργασιών.  


Τα χρώματα και τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι ταχυστέγνωτα,  μη τοξικά,  άοσμα,  αναλλοίωτα,  φιλικά προς το περιβάλλον. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έργα που βλέπετε είναι ζωγραφισμένα με τα δάχτυλά μόνο και χωρίς τη χρήση πινέλων ακόμη και για τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Αυτή είναι  η δική μας τεχνική!

Τοιχογραφίες Trompe l’oeil

Trompe l’oeil, είναι γαλλικός όρος, με νόημα «να ξεγελάσει το μάτι» ή αλλιώς οφθαλμαπάτη. 

Αυτή η διαδικασία μπορεί να μεταμορφώσει ένα επίπεδο τοίχο σε μια συναρπαστική τρισδιάστατη απεικόνιση. Με την τεχνική αυτή μπορούμε να δημιουργήσουμε βάθος, να μεγαλώσουμε ένα χώρο, να ανοίξουμε ένα παράθυρο ή μια πόρτα εκεί που δεν υπάρχει,  να καλύψουμε τυχόν ατέλειες ή ακόμα να προσθέσουμε κι ένα δωμάτιο στα ήδη υπάρχοντα.

Οι τοιχογραφίες είναι κάτι περισσότερο από μια μέθοδο διακόσμησης.  

Οι σύγχρονες χρήσεις της είναι ετερογενείς και σχεδόν απεριόριστες. 
Οροφές, τζάκια, εσοχές, σκάλες,  τοίχοι ή γυψοσανίδα, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι μπορούν να μεταμορφωθούν κυριολεκτικά.  Επίσης όταν εμπόδιο είναι η απόσταση π.χ. για άλλες πόλεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού,  υπάρχει η δυνατότητα, και έχει γίνει πολλές φορές, να ζωγραφίζεται το θέμα σε καμβά στις επιθυμητές διαστάσεις, να μεταφέρεται από εμάς στον προορισμό του και με επικόλληση στον τοίχο να φαίνεται ότι αποτελεί τμήμα αυτού. 

Εκτός από τις τοιχογραφίες, ζωγραφική γίνεται και σε όποια επιφάνεια επιθυμείτε να προσδώσετε καλλιτεχνικό χαρακτήρα,όπως επάνω σε ξύλο, γυαλί, δέρμα ή μέταλλο κ.α. 

Έργα μας έχουν γίνει σε κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, ιατρεία,κομμωτήρια, αρτοζαχαραπλαστεία, ξενοδοχεία και spa, παιδικούς σταθμούς και  ιδιωτικά σχολεία, κέντρα διασκέδασης κτλ

παιδικό δωμάτιο και ασφάλεια, παιδικό δωμάτιο συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές 


Ασφαλές παιδικό δωμάτιο

Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια. Οι επιλογές σε υλικά, έπιπλα και αξεσουάρ, χρώματα η ταπετσαρίες αλλά και ότι άλλο χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο και ασφαλή χώρο για το παιδί σας είναι πλέον τόσες πολλές ώστε συχνά προκαλούν σύγχυση.

Πριν από την τελική επιλογή σας λοιπόν βεβαιωθείτε πως είναι κατάλληλα για το παιδί σας και δεν θα προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες η ακόμη και ατυχήματα.

Μια καλή ιδέα που θα σας βοηθήσει είναι να έχετε μια λίστα με τα ζητήματα ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν όταν έρθει το μωρό.

Όπως,τα χρώματα που θα βάψετε το δωμάτιο, τα έπιπλα, πάρκα, στράτες, καρεκλάκια, υφάσματα, κουρτίνες, χάλια κ.λ.π, πρέπει να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες προδιαγραφές.

Άλλωστε, τα καλά μελετημένα προϊόντα οφείλουν προσδιορίζουν και να διαθέτουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν την καλή υγεία του παιδιού και τη σωστή σωματική του διάπλαση.

Η πλήρης ενημέρωση για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι η εγγύηση για την καλή υγεία του παιδιού σας αλλά και για την ποιότητα της κατασκευής για αυτό και αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω.

Υλικά και χρώματα στο παιδικό δωμάτιο 

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για τη κατασκευή και το βάψιμο του παιδικού δωματίου θα πρέπει να είναι άβλαβη και κατάλληλα για τη συγκεκριμένη χρήση.

Αποφύγετε τα υλικά άγνωστης προέλευσης και τα no name προϊόντα, αφού σε περίπτωση ανάγκης δε ξέρετε που να απευθυνθείτε.

Προτιμήστε τα άοσμα υλικά, όπως μπογιές και κόλλες, η τα οικολογικά, που προέρχονται από άβλαβη υλικά και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού σας.

Όσον άφορα στις βαφές, να γνωρίζετε ότι τα πιο ανοιχτά χρώματα είναι λιγότερο βλαβερά, ενώ τα σκουρόχρωμα περισσότερο, αφού περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες χρωστικών ουσιών.

Προσοχή στις τοξικές βαφές που είναι επικίνδυνες για το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού σας, αλλά και σε εκείνες που ξεβάφουν και φθείρονται. 


περισσότερα για τα παιδικά δωμάτια στα  ΟΝΕΙΡΟΔΩΜΑΤΙΑ